Пиле с ориз

Необходими продукти:
2 големи пилешки бутчета, 1 ч.ч. ориз, 1 глава лук, 1 морков, черен пипер, сол, дафинов лист, олио

Начин на приготвяне:

Лука и моркова се измиват и нарязват, добавя се измития ориз,подправките, 3 ч.ч. вода и отгоре се нарежда пилето.Пече се 1 час на 200*.




Салата от маруля с ягоди

Необходими продукти:
1 къдрава маруля1 краставица1 връзка зелен лук200 гр. ягоди1/2 връзка копър или магданозсолсок от 1 лимонзехтин

Начин на приготвяне:

Всички продукти се нарязват, а ягодите трябва да са на по-едри парчета.
Добавят се подправките и се разбъркват.



Агнешко с картофи

Необходими продукти:
1 кг агнешко месо1.5 кг картофи2 моркова2 с.л зехтин2 стръка зелен лук2 зеленчукови бульонаджодженчерен пиперчервен пипер

Начин на приготвяне:

Агнешкото месо се сварява във вода, заедно с бульоните, черен пипер и зехтина, до готовност на месото.
Зеления лук се наситнява, а морковите се настъргват на ситно.
Обелените и нарязани картофи, заедно с лука и морковите се слагат в тава.
Овкусяват се с малко червен пипер и джоджен.
Добавя се агнешкото месо и бульона, в който е врял.
Ястието се запича, до готовност на картофите.


Бананов шейк

Необходими продукти

2 банана
500 мл. прясно мляко
блендер/пасатор

Начин на приготвяне

Бананът се нарязва, поставя се в блендера. След това сипвате млякото и пасирате