Пиле с ориз
Необходими продукти:
2
големи пилешки бутчета, 1 ч.ч. ориз, 1 глава лук, 1
морков, черен пипер, сол, дафинов лист, олио
Начин на приготвяне:
Лука и моркова се измиват и нарязват, добавя се измития
ориз,подправките, 3 ч.ч. вода и отгоре се нарежда
пилето.Пече се 1 час на 200*.
Салата от маруля с ягоди
Необходими продукти:
1
къдрава маруля1 краставица1 връзка зелен лук200 гр. ягоди1/2 връзка копър
или магданозсолсок от 1 лимонзехтин
Начин на приготвяне:
Всички продукти се нарязват, а ягодите трябва да са на
по-едри парчета.
Добавят се подправките и се разбъркват.
Агнешко с картофи
Необходими продукти:
1 кг
агнешко месо1.5 кг картофи2 моркова2 с.л зехтин2 стръка зелен лук2 зеленчукови
бульонаджодженчерен пиперчервен пипер
Начин на приготвяне:
Агнешкото месо се сварява във вода, заедно с бульоните,
черен пипер и зехтина, до готовност на месото.
Зеления лук се наситнява, а морковите се настъргват на
ситно.
Обелените и нарязани картофи, заедно с лука и морковите
се слагат в тава.
Овкусяват се с малко червен пипер и джоджен.
Добавя се агнешкото месо и бульона, в който е врял.
Ястието се запича, до готовност на картофите.
Бананов шейк
Необходими продукти
2 банана
500 мл. прясно мляко
блендер/пасатор
Начин на приготвяне
Бананът се нарязва, поставя се в блендера. След това
сипвате млякото и пасирате